vineri, mai 28

Ieri si azi ...Dana Nalbaru

Stai de multe ori pe o banca , pe un scaun , pe iarba , pe trotuar ... si te ia o stare din aia ciudata ...asha mai fuzzy , cum ar zice unii ... incep sa te uiti inapoi si incepi sa compari ... si sa compari ...ce erai acum cativa ani , ce esti acuma ... si tot asha ... pana cand incerci sa iti dai seama daca acuma esti bine , esti happy , esti multumit de sine ...etc ... Nu prea are legatura cu subiectul acestui post ...dar sunt gandurile , imagini care mi-o trecut prin cap cand am scris "Ieri si azi "

Ma uitam acum cateva zile la tembelizor ..pentru ca spre bucuria mea am ramas o zi fara laptop ... si am crezut ca ma sui pe pereti ... asta e , mi-am dovedit ca sunt dependent de tehnologie ...ca n-as putea rezista prea mult timp fara Sfantul Google , nu as putea pe undeva fara sa am un Google Earth sau Maps la indemana si fara sa am o harta pusa pe telefon ... si iar incep sa deviez .....revenire ... si vedeam la televizor o multime de trupe din amintirile mele care incearca sa revina sub lupa ... De la Class cu noua lor piesa la Dana Nalbaru despre care , la cat am auzit in ultimele perioada de ea ...adik deloc , am crezut ca s-o mutat undeva in satul Frecatei si sta si se uita la iarba ... dar se pare ca pregateste lansarea unui nou album , e fericita in casnicie si se bucura de orice moment alaturi de fiica ei ... acuma ...problema mea e alta ... ce ne facem cu noua piesa a ei ? eu nu pot sa o incadrez nici unde ... si zic asta ...pentru ca acum multi , multi , multi pe vremea cand singurele riduri erau cele pe care le vedeam la televizor si nu in oglinda :)) in vremea copilariei mele ... eram fan Hi-q si implicit Dana Nalbaru ...bine , plus legatura acolo cu Calin Goia , Voltaj ...complicat , domnule , complicat ... tot timpul eram placut impresionat de vocea ei din piesele Hi-q si chiar si de cateva piese chiar primele dupa plecarea ei ... si acum  , specific artistilor nostri care se hotarasc ca vor cariera solo ... se alege prafu de ei .... sa urmarim :

Undeva ...2004 -2005 , daca nu ma inseala memoria ? :-/



Si ....2010 ...


Eu sincer vad piesa asta data de cateva ori pe posturile de radio , eventual niste aparitii televizate pentru promovare ca doh marketingul e marketing ... eventual un videoclip ... si in maxim o luna piesa uitata ca si cum nici nu ar fi existat ...pacat ,dupa parerea mea ...ca era o voce faina acolo ... sau ma insel eu ? :)

miercuri, mai 26

Robbie Williams - Something beautiful

Am auzit-o pe terasa la Booha in seara asta  ... pffuu ce vremuri ... nici acuma nu imi vine sa cred ca face parte de pe un album lansat in 2003 .... acuma 7 ani ...god , cum trecea vremea :))
Tot ascult piesa asta si imi vin in cap tot felul de amintiri :))

Oricum ...asta e refrenul :

If you can't wake up in the morning
Cause your bed lies vacant at night
If you're lost, hurt, tired or lonely
Can't control it, try as you might
May you find that love that won't leave you
May you find it by the end of the day
You won't be lost, hurt, tired and lonely
Something beautiful will come your way



Teatru

Urmeaza sa fie repornita sectiunea de Teatru cat de curand ... vorba la Antena ...ramaneti pe aproape :)

luni, mai 24

Razi !!!!!

Deci o faza monumentala :)) si pe care si eu as face-o :)) e mult prea mondiala :))
Asta e pe post de buna dimineatza ca doar sasha maine , respectiv chiar azi deja avem liber :))

duminică, mai 23

/ ? / ?

Citat de pe citynews :


" Directorul general al FMI, Dominique Strauss-Kahn, a declarat la postul de televiziune France 2 ca FMI a propus Guvernului majorarea impozitelor, in special pentru cei mai bogati, dar autoritatile din Romania au luat decizia taierii salariilor functoionarilor.

"Guvernul roman ne-a spus: Vom taia 20 - 25% din salariile functionarilor. Noi am spus nu, nu luati aceasta masura daca vreti sa faceti economii, mariti impozitele si mai ales impozitele pentru cei mai bogati. Guvernul a spus nu, noi suntem cei care decidem. si acesta este adevarul: Guvernul decide intoteauna, nu FMI. Noi spunem doar: Asta e situatia si care e drumul de urmat pentru a va reveni. Guvernul propune masurile, guvernul roman le-a ales", a spus directorul FMI, potrivit postului de radio RFI, care citeaza France 2.   "


Am inteles ca guvernul e prost , am inteles ca tara e in buda ... dar nu reusesc sa inteleg 2 lucruri : 

1. Cum se face ca un om care a fost primar al Clujului (si pe baza votului de alegere a lui Apostu am sa consider ca maj clujenilor sunt de acord cu mine cand zic ca Boc a facut o treaba geniala in Cluj ) sa fie atat de groaznic ca si prim-ministru ?  
In fond , omul nu s-a schimbat cu nimic ... e tot Boc  ...deci , lojik , s-a schimbat contextul ... 

2. Cum se face ca FMI propune o chestie si Guvernul ia cu totul alta decizie ...justificand ca e singura modalitate ? 


Is prea multe de filosofat aici si mult prea multe de dezbatut  ... dar un singur lucru reiese clar de aici ....exista a bigger picture... pe care eu inca nu reusesc sa o vad ...exista ceva agenda ascunsa cu masurile astea ... is curios care e agenda ascunsa :)

duminică, mai 9

Friendship never ends ...bullshit :)

Stau si ma gandesc de cateva ore ce anume ar trebui sa scriu aici ...am o gramada de idei in cap care vin si pleaca ...incerc sa selectez din ele ca sa nu zic prea multe ,dar nu prea reusesc ... Incerc sa ma gandesc ce anume face pe cineva sa zica ca are un/doi/trei/x prieteni adevarati ...ce e acela un prieten adevarat ? intr-adevar exista zicala "prietenul la nevoie se cunoaste" ...dar in ziua de azi tind sa observ ca mai degraba se aplica "prietenul la interes se cunoaste" :)) Ce e ala prieten adevarat ?... o intrebare la care sunt convins ca as putea filozofa ore intregi si la care ...cred ca nu as putea ajunge la un raspuns ... incerc sa m gandesc la lucruri pe care le-am facut eu si care m-ar putea cataloga drept asta in fata altora ... e aceea persoana care e in stare sa vina pana la tine doar pentru ca ai avut un cosmar si nu mai poti dormi ...e aceea persoana care vine si te tine de mana in momentul in care te trezesti din operatie ... e aceea persoana pe care daca o suni dimineatza la 3 iti raspunde si daca e se imbraca si vine ...e aceea persoana fata de care te bucuri sa impartasesti evenimentele importante ale vietii : absolvirea de liceu , banchetu , absolvirea studiilor superioare , casatoria , etc ...e aceea persoana pe care stii ca daca o intrebi ceva iti raspunde sincer ...chiar daca , poate , nu vrei sa auzi raspunsul ... e aceea persoana caruia nu ii pasa de ce conturi ai , de ce masini ai ,etc ... dupa cum ziceam , cred ca aici se poate filozofa mult ...mult ..si mai mult :)

Din nou se zice , ca prieteniile cele mai importante se formeaza pe parcursul liceului ...si ca ele dureaza o viata ... inca nu mi s-a dus toata viata astfel incat sa pot zice daca asta e pe bune sau nu ..cu toate asta am deja exemple care sa sustina falsitatea afirmatiei ... mi-o placut finalul de liceu ,drept sa va spun ...acel moment la festivitate sau la banchet sau intre in care efectiv iti dai seama ca pe oamenii cu care te-ai obisnuit , pe care i-am simpatizat sau nu ,timp de 4 ani de zile ...brusc nu o sa ii mai vezi ...si atunci te lansezi in afirmatii ,pe care m-am amuzat observandu-le in jurul meu , de gen : ne sunam / ne vedem / bla bla bla :)) Ideea e cu totul alta ,dar in stilul specific incep sa vorbesc despre o chestie si ajung la cu totul alta idee ..sa revenim ...Ideea e ca te plimbi derutat prin liceu si ajungi vrand sau nevrand sa te legi de niste persoane ... niste persoane fata de care probabil ,treptat , ajungi sa te deschizi ... care ajung sa te cunoasca , sa iti stie reactiile si cea mai mare parte din ganduri ... si trece liceul ..si trec anii ... si la un moment ...fara sa-ti dai seama se rupe ... si rupt ramane de cele mai multe ori .

Stau si ma gandesc ca din toate persoanele care au gravitationat in jurul meu sau in jurul carora am gravitationat eu ... acuma , pot afirma ca tehnic nu mai vad in mod regulat cu aproape nici unul din ei :)) sau hai fie 4% din ei ...iar prin regulat ..inteleg macar o data la 3 luni ... si ma intreb de ce ? daca tot se zice ca... cele mai sincere legaturi ...sunt cele care s-au format in liceu ...

Persoanele de care m-am legat intr-adevar pe parcursul liceului (persoane care pot afirma ca stiau ce gandesc si care pot zice ca ma cunoasteau ...nu social friends = persoana cu care iesi ca sa iesi ; si nu amici si nu cunostinte )... nu am nevoie de o mana ca sa le numar ...imi ajung cateva degete ... bine , incerc sa vorbesc pe general ca sa nu vorbesc pe concret ...pentru ca stiu exact la cine si ce ma refer acuma ,dar nu vreau sa fiu concret in cazul asta :) si totusi ...au fost necesari ani de zile ca sa creeze legatura care a ajuns sa existe ...ani de zile ca sa se deschida si sa ma deschid ... si probabil mai putin de o luna de zile ca sa se duca totul la gunoi ... si de ce ? nici macar acum nu am inteles de ce si cum s-o dus totul la gunoi asha de ushor ...

Stau si ma gandesc cat de ushor abandonam pe cineva din mers si ne luam si mergem inainte fara sa ne mai uitam inapoi ... in momentul in care te legi de cineva...ajungi involuntar sa tii la aceea persoana ...sa o vezi ca un frate / o sora ...iar oricat de tare rupi sau incerci sa rupi legatura ...tot raman amintirile care, intr-o oarecare masura , mentin lucrurile vii ...si iti doresti , poate si fara sa vrei , chiar daca ai lasat lucrurile in trecut sau nu , sa fii martor la acele evenimente importante din viata ...

Stiu de unde mi-o venit toata scrierea asta , toata uimirea si parerea de rau care o am in mine ... acum cateva ore ,mi-o fost dat sa observ ,din greseala , un album de poze pe facebook intitulat "graduation day" la cineva anume ... si m-o lovit , brusc , subit si inexplicabil ...era unul din acele evenimente ... si am avut ocazia sa vad/sa particip la acel eveniment ...vazand pozele , din greseala ... si ma bantuie de atunci intrebarea  : Cum si de ce s-o dus la gunoi asha ushor ? si nu reusesc sa imi gasesc un raspuns ... mult mi-as dori sa reusesc sa inteleg si eu firul evenimentelor si sa imi dau seama , exact , what went wrong ... dar , probabil , o sa raman cu  nelamurirea

Pana la urma , viata merge inainte si tu mergi ,din inertie , inainte ca sa nu ramai prins in urma ... Oricum ,daca e , vreodata , ca persoana respectiva sa citeasca acest post ... atunci sa stie , pe un mediu virtual ,ca i-am transmis Felicitari cu privire la graduation ...

vineri, mai 7

Esc2010 - Portugalia

Piesa cu numarul 14 in prima semifinala se numeste : "Ha dias assim" insemnand e una din acele zile ...Din punctul meu de vedere ..eu nu judec limpede deloc ...vorbim de Portugalia ...o tara spre a carei limba am avut o slabiciune dintotdeauna ...ar putea sa vina cea mai urata tipa a lor ..sa imi sopteasca in portugheza la ureche si tot sa ma pierd :)) ...deci trece in finala ...doar pentru ca e Portugalia :P

Esc2010 - Grecia

Si premiul de dezamagirea anului ...merge spre Greciaaaaaaaaa :)) Grecia care ani la rand a furnizat piese ritmate , misto ,etc ....trimite o piesa in greaca ????? nu pricep un cuvant :)) ...ritmul specific grecesc , balcanic ...ritmul nu e rau ...cred ca intr-o varianta de mix ..ar putea face furori prin cluburi piesa ...da trebe un mix foarte bun ... oricum , is foarte dezamagit de piesa pentru ca nu e in engleza :))