duminică, mai 23

/ ? / ?

Citat de pe citynews :


" Directorul general al FMI, Dominique Strauss-Kahn, a declarat la postul de televiziune France 2 ca FMI a propus Guvernului majorarea impozitelor, in special pentru cei mai bogati, dar autoritatile din Romania au luat decizia taierii salariilor functoionarilor.

"Guvernul roman ne-a spus: Vom taia 20 - 25% din salariile functionarilor. Noi am spus nu, nu luati aceasta masura daca vreti sa faceti economii, mariti impozitele si mai ales impozitele pentru cei mai bogati. Guvernul a spus nu, noi suntem cei care decidem. si acesta este adevarul: Guvernul decide intoteauna, nu FMI. Noi spunem doar: Asta e situatia si care e drumul de urmat pentru a va reveni. Guvernul propune masurile, guvernul roman le-a ales", a spus directorul FMI, potrivit postului de radio RFI, care citeaza France 2.   "


Am inteles ca guvernul e prost , am inteles ca tara e in buda ... dar nu reusesc sa inteleg 2 lucruri : 

1. Cum se face ca un om care a fost primar al Clujului (si pe baza votului de alegere a lui Apostu am sa consider ca maj clujenilor sunt de acord cu mine cand zic ca Boc a facut o treaba geniala in Cluj ) sa fie atat de groaznic ca si prim-ministru ?  
In fond , omul nu s-a schimbat cu nimic ... e tot Boc  ...deci , lojik , s-a schimbat contextul ... 

2. Cum se face ca FMI propune o chestie si Guvernul ia cu totul alta decizie ...justificand ca e singura modalitate ? 


Is prea multe de filosofat aici si mult prea multe de dezbatut  ... dar un singur lucru reiese clar de aici ....exista a bigger picture... pe care eu inca nu reusesc sa o vad ...exista ceva agenda ascunsa cu masurile astea ... is curios care e agenda ascunsa :)

Niciun comentariu: