joi, ianuarie 7

Razi mah!!!

RẤDE, râd, vb. III. Intranz. 1. A-și manifesta veselia sau satisfacția printr-o mișcare caracteristică a feței și a gurii, scoțând în același timp sunete specifice, succesive și nearticulate.
Din punct de vedere medical : In procesul de vindecare a unor boli râsul (de 3 - 8 minute) joacă un rol important, îmbunătăţeşte starea psihică, reducerea consecinţelor stressului, producerea crescută a unor hormoni, endofine prin care se stimulează sistemul imun al organismului, stimularea respiraţiei prin mişcările accentuate a musculaturii abdominale şi muşchiului diafragm, un masaj intern care stimulează de asemenea circulaţia sanguină, cu creşterea concentraţiei de oxigen din sânge, creşte rezistenţa la oboseală, creându-se o stare generală de euforie.


Si totusi atunci de ce nu radem ? De ce preferam sa stam seriosi , deprimati , in stari de panica sau de anxietate uitandu-ne in jurul nostru , fiindu-ne frica de ziua de maine sau ?... Am vazut de mult prea multe ori oameni care nu mai stiau sa rada ...de ce ? pentru ca au trecut prin prea multe prin viata , pentru ca sunt martori ai mult prea multor evenimente ...Eu tind totusi sa ma gandesc la o varianta mult mai simpla ...pentru ca , cei din jur nu rad si pentru ca intotdeauna e mai ushor sa te afunzi intr-o prapastia de autonegare si de autocompatimire de tipu "oare de ce toate mi se intampla mie si vai ce greu imi e mie " BULLSHIT!!Crezi ca tie iti e greu?  Cum oare poate o persoana care e tetraplegica(paralizata de la gat in jos) sa rada mai bine ca o persoana care se gandeste ca iar nu ii ajung banii luna asta ?tetraplegicul nici macar nu mai poate lucra si e condamnat la o viata in care depinde totalmente de alte persoane , nu mai are aproape nici un fel de mobilitate si totodata nu mai poate face aproape nimic ...Cred ca depinde un pic si de mediul extern  ... Exemplu : dimineata te imbraci, iesi pe usa , mergi pe strada ...vezi un om serios ....esti serios ....ajungi la magazin ...personalul magazinului iti zambeste , zambesti sau personalul magazinului se poarta nasol cu tine transmiti acelasi lucru inapoi ... Eu cred ca oricat de stresati am fi , oricat de putin am dormi din cauza x,y,z lucruri pe care trebuie sa le rezolvam ..nu trebuie neglijat in nici un caz aspectul de relaxare ...iar o terapie excelenta de relaxare cu efecte rapide este rasul ...crezi ca nu ai de ce sa razi sau sa zambesti ? Oricum ar fi , viata e menita sa fie un rollercoaster de suisuri si coborasuri ...scapi de o problema dai de alta pe simplu motiv de zicala adaptata : suma problemelor trebuie sa fie constanta ...niciodata viata nu va deveni roz pentru o perioada prea lunga timp ...de ce ? simplu ...pentru ca ar fi mult prea boring si nu s-ar mai aprecia partea plina a paharului ...asha ca sub sintagma nu am de ce sa zambesc/rad si viata e naspha si alte bazaconii pe care le-am mai auzit ...propun o solutie mai simpla : accepta viata asha cum e ...si incearca sa scoti ce e mai bun din ea ....bucura-te de ea ..implicit zambeste si razi!!!!
Daca filmuletzu asta nu te face sa razi , inseamna ca e de bai :))
Deci jur ..copilul e absolut genial :D


2 comentarii:

Ruru spunea...

cine nu râde, măsa-i curva!

Anonim spunea...

@sanda@
Suntem veseli sau tristi, este necesar sa schitam un zambet.Si esti fericit atunci cand viata ne ofera o serie de intamplari pozitive, excursii lungi sau scurte, departe de fundamentul securitatii in care traim. Nu e suficient sa stim ca trebuie sa zambim/radem, trebuie sa si facem ceea ce stim ...sa radem, sa zambim, sa fim fericiti, sa iubim..