marți, ianuarie 26

Soc!!!

Mai ceva ca si socul lui Simona Patruleasca care soc! vara asta s-a maritat :)) Se pare ca Clujul in mod oficial mai primeste o distinctie , dupa premiul pentru cel mai bun management de oras parca ... acuma ne vom lauda ca suntem Orasul preferat al pakistanezilor si indienilor din Romania ... sa va explic :))

Conform datele statistice ale Biroului de Combatere a Criminalitatii Organizate Cluj se poate observa ca numarul persoanelor care provin din tari din Asia si incearca sa fuga in tarile europene a crescut simtitor . Majoritatea folosesc Clujul pentru a putea fugi in tarile UE.

In scopuri strict turistice , am putea sa ne gandim la modul serios pe langa afisele in engleza , germana , maghiara si cred ca atat ...sa adaugam si limba urdu (limba oficiala in Pakistan pe langa engleza ) si limba hindi (limba oficiala in India pe langa engleza) ...

Respectiv traducerea in hindi a expresiei : Bine ati venit in Cluj-Napoca

Cluj-Napoca में आपका स्वागत है

si in urdu :

cluj کا خیر مقدم کرنے کے napoca

Acuma nu stiu cat de corecta e traducerea ...da sa speram ca e buna :)) si eventual o traducere ulterioara la iesirea din Cluj spre Oradea ..."Va dorim un drum cat mai placut pana in Uniunea Europeana"

Un comentariu:

Anonim spunea...

@sanda@
Avand in vedere ca e centru cultural universitar, Clujul este un oras cu un conglomerat de intrepatrunderi, respectiv limbi straine diferite si straini diferiti.
Cultura este libertate spunea Lucian Blaba, eu sper ca Universitatiile care sunt in acest oras sa nu se transforme in uzine de superficialitati si inutilitati,sper sa fie Clujul plin de valori culturale, sociale, politice.